< Till bloggens startsida

Lite småsur

Dagen såg ut att bli riktigt bra idag. Vaknade lagom tidigt, åt en bra frukost och läste 50 sidor i boken som vi har litteratursemenarium på nästa vecka. Jag hinner även tvätta och städa bilen vilket inte gjorts på allt för länge. Medans jag är ute och gör detta så får jag ett sms om att kvällens träningsmatch mot ett div 1 lag är inställt. Blev riktgt besviken när jag såg detta för jag kände mig verkligen riktigt taggad. Men istället för match så blev det till att åka in och jobba en stund på kvällen. 
 
Den besvikelsen jag kände då har jag dock vänt. Nu ska jag köra igång med försäsongsträningen ordentligt. Besällt proteinpulver som kommer om någon dag och ska ven upp imorgon innan skolan och åka till gymmet. Nu ser vi bara frammåt för där finns möjligheterna. The past is the past and the furture is the furture så att säga! 
 
Som jag sagt innan, säsong 2013 kommer bli Grym!
 
(Bilder: Instagram: @hjoppe , Bild 1: Boken jag läser, Bild 2: Nyklippt!)

Magiskt!

 

One Way or Another

 

Sportlov? Det finns inte i mitt liv

Haft en ruskigt lång, men ändå produktiv vecka. Eftersom det är sportlov så är det högtryck på jobbet vilket ger fler timmar, vilket jag inte klagar över! Samtidigt så har vi haft träningar, jag har hunnit plugga, lägga upp en träningsplan för våren samt spelat första play-off matchen. Bra start med en sämre avslutning resulterade i en förlust.
 
Inför den kommande helgen så åker vi söderut imorgon för returmöte, vid vinst bir det en tredje avgörande på söndag, annars är tävlingssäsongen över för i år. Så det gäller att tagga till tusen imorgon!
 

Min spotifylista med lugna låtar


Glädjen - nyckeln till allt

Jag har aldrig varit den populära, coola killen. Inte haft många kompisar att hänga med och av de få vänner jag har har jag blivit ifrågasatt många gånger. Varför gör du si, varför gör du så? Och jag har alltid gett dem samma enkla svar. För att jag vill. Jag vill för att jag tycker det är kul och det ger mig glädje. Glädjen ger mig kraft att fortsätta. Att hitta glädjen i livet tror jag inte är svårt, utan att hålla fast vid sin glädje och utveckla den är det som är det svåra. För alltid är det någon som ska ifrågasätta varför, varför gör du det här? När jag var yngre var den största glädjen för mig att få åka ut på en spegelblank is och höra skridskoskenan skära ner i isen och höra ekot efter mina skär. Att få vara ensam på isen och göra det jag älskar och vill. Det var en av de största njutningarna jag hade när jag var yngre. Denna glädjen gjorde att jag orkade träna på även om det gick tungt, även om det var tidigt på morgonen och även när andra ifrågasatte varför. Denna passion för en sport har gjort att jag har fått ta del av en stor gemenskap berikad av många situationer på både gott och ont. Men det är genom dessa som min glädje till sporten hållt fast och blivit starkare och jag kommer aldrig kunna släppa det helt, hockeyn finns där, för alltid i mitt hjärta. Ett par skridskor, en klubba och en puck.
 
 
Men med åren så kommer nya glädjeämen in i livet med. Kärlek, mot och framgångar och upplevelser. Allt detta formar oss till den vi är och bortsett från hockeyn så har jag några stora glädjeämen som berikar mitt liv.
 
Min familj, vad hade man varit utan den och vi har alltid varit där för varandra genom alla de tuffa år vi haft, och då menar jag riktigt tuffa år på många plan. Många av de tuffa situationer lever kvar än idag, men är inplanterade i våra liv och vi arbetar aktivt med att göra dem bättre. Genom detta har vi blivit starkare tillsammans, lärt oss vad vi går för och vi har fått så många erfarenheter med det. Ingenting har kommit på ett rosenblad utan har bestått av hårt slit och en tro på en bättre framtid. Många har ifrågasatt oss och speciellt mig varför jag gör det jag gör, varför jag ger så mycket och får så lite tillbaka. Men för mig är det värt det varje gång min lillasyster klättrar upp i mitt knä på kvällen och vill sitta och mysa, att de vill leka och hitta på saker ihop och få se dem växa upp på ett bättre sätt än vad jag själv gjorde. Det är en stor glädje för mig.
 
 
Den sista glädjen som kommit in i mitt liv är av det mer profisionella slaget. Mitt yrkesval. Om jag hade fått glädje av pengar så hade jag inte arbetat med det jag gör idag. Det är något annat. Att få ge familjer en upplevelse utöver det vanliga. Att få ge dom glädje genom att erbjuda den bästa upplevelsen som vi på mitt jobb möjlightvis kan, att se hur de springer runt tills de blir yra, skrattar och tjoar som det inte finns något annat, det är en glädje i sig. Genom att göra det jag gör så bidrar jag till någon annans glädje. Det är både lycka och glädje för mig. 
Det andra yrket jag valt, och det är kanske det mest kritiserade av vissa av de yttre bekantskapskretsarna är mitt val att utbilda mig till lärare. Varje gång jag berättar vad jag läser till så får jag höra "Varför gör du det, det är inte värt det.." , "Det tjänar du inga pengar på?" Men det är inte stora pengar jag är ute efter. Att kunna hjälpa eleverna/barnen att utvecklas på ett positivt sätt, att se dem växa upp till att bli enastående individer. Det är den ända belöningen jag behöver för att känna glädje och tillfredställande och det är därför jag vill bli lärare!
 
Men förutom att se till sig själv vad det är som ger glädje så borde man även försöka se vad som ger glädje till andra. Tillexempel musiksmak. Jag har en udda musiksmak för att vara kille. Jag lyssnar på Bieber och One Direction. Men jag lyssnar även på alla annan typ av musik. Det jag ser och hör när jag lyssnar på exempelvis Bieber är en kille som gått från ingenting till attt vara en av de största artisterna i världen. Att han genom sin musik och närvaro ger så mycket glädje till miljoner männsikor gör att jag har en stor respekt för den killen. En dröm för mig hade varit att få beröra lika många människor som han.
 
Om vi kopplar detta till dagens tidigare inlägg så har jag nu börjat i min ända av cirkeln och den kommer rulla på, precis som alltid. 
 

Nya utmaningar som kommer?

Har varit glest på bloggandet nu denna månaden. Har ingen anledning att skylla på utan har bara saknat inspiration, vilket händer alla då och då. Känns som att det är mycket som händer på en gång, men samtidigt inte. Blandade känslor som man inte riktigt vet hur man ska tyda. Försöker ändå reda ut dem och har en lite filosofisk kväll med många tankar och idéer om framtiden. Vad som komma skall, vilka mål har jag och vilka behov finns för mig och andra som ska tillfredställas? Listan kan bli lång och ju längre den blir desto mer förvirrad blir man. Tillexempel vad är målet med denna bloggen? Hur ska jag, om jag vill utveckla den och till vilket syfte? Den frågan tänkte jag försöka svara på ikväll, kanske inte nu, men sen. Då har jag i alla fall börjat i en ända. Det är väl tanken med detta inlägget, att hitta tråden, tanken och planen för att starta.
 
När man ska göra något långsiktigt tror inte jag på att köra på den spontana känslan. Visst det funkar det på kort sikt, men för att gå vidare sen behövs en plan. Oavsatt om det har med hur jag ska träna på något för att bli bättre, hur jag vill att livet ska fortsätta, vad jag ska syssla med i framtiden och vad mina personliga mål är. Jag har nu hittat den ända på livets cirkel som jag tänker börja från. Och från den punkten tänker jag nu ta mig frammåt, inte alltid upp utan även ner likt cirkelns båge. För det är vad livet är, en cirkel!
 
(Bild: Instagram @hjoppe)

Mello del1

Satt igår och tjuvlyssna på 60 sekunder från varje nummer som kommer delta på lördag. Ett hyfsat starkt startfällt tycker jag! Tror årets mello kommer bli den bästa än så länge. Vad tror ni? Gå in på svt.se/melodifestivalen och titta själv !

RSS 2.0