< Till bloggens startsida

Ny termin

Idag var det äntligen dags för en ny kursstart! Vi som läser på högskolan har en annan terminindelning än vad grund- och gymnasieskolorna har. Våra terminer sträcker sig över jul. Både positivt och negativt kan man känna. Positivt, slipper stressen med att ha en miljon uppgifter innan jul, negativt att man har en miljon uppgifter under och efter jul. Dock är det klart nu och vi kan äntligen börja blicka fram på våren.
 
Denna kursen som vi kommer läsa i vår heter Utbildningsvetenskaplig kärna 2 och är en fortsättning på första kursen vi hade. Denna kursen kommer att beröra sexualitet, miljö, demokrati och identitet vilket är väldigt intressant, speciellt när vi ska belysa dessa ur olika kulturella vinklar!
 
 

Lider mot slutet

Just nu så har vi en vecka kvar av denna matematikkursen. När denna är avslutad har jag läst hela 30hp matematik, sjukt! Tiden fram tills man får njuta av lite lugn och ro med vetskapen att krusen är avslutad kommer att gå till att plugga. Just nu sitter jag och kollar över de övningstentor som finns ute. Har letat reda på lite formelblad, tittat och funderat över uppgifterna med. Dock kommer jag inte sätta mig och räkna förrens på måndag då jag sätte mig på högskolan och råpluggar. Men tills dess finns det andra saker att hinna med. Vi har fyra inlämningar som ska in på fredag plus att vi ska hunnit filma och publicera våra "studentelktioner", dvs. filmklipp där vi har genomgångar av olika begrepp. Därför ser min planering ut så att jag imorgon ska bli så klar som möjligt med inlämningarna så att jag kan ägna all min tid i nästa vecka åt att plugga på tentan. Känner att jag nu skrivit tenta tillräckligt för detta inägget haha!
 
Dagen idag har jag spenderat på jobbet. Ganska lugn dag men det fanns ändå att göra, vilket är skönt då tiden går snabbare. Sedan jag kom hem från jobbet har jag inte hunnit med så mycket mer faktiskt utan mycket av hjärnkapaciteten går åt att reflektera över studierna och sina egna kunskaper. Men jag ser det inte som bortkastad tid utan som en bra grund i mitt eget lärande!
 
(Bild: Instagram @hjoppe)
 
Nu hoppas vi bara på att snön och kylan kommer så att vi får lite mer högtrycksbetonat väder så att denna kompisen kan bli lite mer synlig på dagarna!

3 Januari

Freddag och träningsledig dag. Efter en skön jul så börjar seriespelet i nästa vecka så då är det back to normal. Skrev omtenta igår på den grammatiktenta i engelska som jag fick U på i höstas. Kändes bättre denna gången och får hoppas att det gick bra!

Idag så ska jag in och jobba lite på Leos. Börjar vid lunch vilket gav en skön sovmorgon. Efter det vet jag dock inte om jag ska hem direkt eller om jag ska träna. Har lite ångest just nu över det valet haha, men det blir nog bra.

Ha en toppendag!

2014

Som ni kanske märkt så har denna bloggen legat nere i stort sätt ett halvår. Har haft planer på att gå över till wordpress. Testat den litegrann men nu valt att satsa på blogg.se ändå. Helt enkelt för att jag känner att jag har större kontroll på utseende m.m. då det är enklare för mig att koda här (eftersm jag vet hur det fungerar). Så därför kommer denna blogg nu bli mer aktiv med tiden och fylld med mina vardagshändelser, målsättningar, tankar, träning m.m. Så välkomna tillbaka ska ni vara!
 
Bild: Instagram @hjoppe

RSS 2.0