< Till bloggens startsida

Glädjen - nyckeln till allt

Jag har aldrig varit den populära, coola killen. Inte haft många kompisar att hänga med och av de få vänner jag har har jag blivit ifrågasatt många gånger. Varför gör du si, varför gör du så? Och jag har alltid gett dem samma enkla svar. För att jag vill. Jag vill för att jag tycker det är kul och det ger mig glädje. Glädjen ger mig kraft att fortsätta. Att hitta glädjen i livet tror jag inte är svårt, utan att hålla fast vid sin glädje och utveckla den är det som är det svåra. För alltid är det någon som ska ifrågasätta varför, varför gör du det här? När jag var yngre var den största glädjen för mig att få åka ut på en spegelblank is och höra skridskoskenan skära ner i isen och höra ekot efter mina skär. Att få vara ensam på isen och göra det jag älskar och vill. Det var en av de största njutningarna jag hade när jag var yngre. Denna glädjen gjorde att jag orkade träna på även om det gick tungt, även om det var tidigt på morgonen och även när andra ifrågasatte varför. Denna passion för en sport har gjort att jag har fått ta del av en stor gemenskap berikad av många situationer på både gott och ont. Men det är genom dessa som min glädje till sporten hållt fast och blivit starkare och jag kommer aldrig kunna släppa det helt, hockeyn finns där, för alltid i mitt hjärta. Ett par skridskor, en klubba och en puck.
 
 
Men med åren så kommer nya glädjeämen in i livet med. Kärlek, mot och framgångar och upplevelser. Allt detta formar oss till den vi är och bortsett från hockeyn så har jag några stora glädjeämen som berikar mitt liv.
 
Min familj, vad hade man varit utan den och vi har alltid varit där för varandra genom alla de tuffa år vi haft, och då menar jag riktigt tuffa år på många plan. Många av de tuffa situationer lever kvar än idag, men är inplanterade i våra liv och vi arbetar aktivt med att göra dem bättre. Genom detta har vi blivit starkare tillsammans, lärt oss vad vi går för och vi har fått så många erfarenheter med det. Ingenting har kommit på ett rosenblad utan har bestått av hårt slit och en tro på en bättre framtid. Många har ifrågasatt oss och speciellt mig varför jag gör det jag gör, varför jag ger så mycket och får så lite tillbaka. Men för mig är det värt det varje gång min lillasyster klättrar upp i mitt knä på kvällen och vill sitta och mysa, att de vill leka och hitta på saker ihop och få se dem växa upp på ett bättre sätt än vad jag själv gjorde. Det är en stor glädje för mig.
 
 
Den sista glädjen som kommit in i mitt liv är av det mer profisionella slaget. Mitt yrkesval. Om jag hade fått glädje av pengar så hade jag inte arbetat med det jag gör idag. Det är något annat. Att få ge familjer en upplevelse utöver det vanliga. Att få ge dom glädje genom att erbjuda den bästa upplevelsen som vi på mitt jobb möjlightvis kan, att se hur de springer runt tills de blir yra, skrattar och tjoar som det inte finns något annat, det är en glädje i sig. Genom att göra det jag gör så bidrar jag till någon annans glädje. Det är både lycka och glädje för mig. 
Det andra yrket jag valt, och det är kanske det mest kritiserade av vissa av de yttre bekantskapskretsarna är mitt val att utbilda mig till lärare. Varje gång jag berättar vad jag läser till så får jag höra "Varför gör du det, det är inte värt det.." , "Det tjänar du inga pengar på?" Men det är inte stora pengar jag är ute efter. Att kunna hjälpa eleverna/barnen att utvecklas på ett positivt sätt, att se dem växa upp till att bli enastående individer. Det är den ända belöningen jag behöver för att känna glädje och tillfredställande och det är därför jag vill bli lärare!
 
Men förutom att se till sig själv vad det är som ger glädje så borde man även försöka se vad som ger glädje till andra. Tillexempel musiksmak. Jag har en udda musiksmak för att vara kille. Jag lyssnar på Bieber och One Direction. Men jag lyssnar även på alla annan typ av musik. Det jag ser och hör när jag lyssnar på exempelvis Bieber är en kille som gått från ingenting till attt vara en av de största artisterna i världen. Att han genom sin musik och närvaro ger så mycket glädje till miljoner männsikor gör att jag har en stor respekt för den killen. En dröm för mig hade varit att få beröra lika många människor som han.
 
Om vi kopplar detta till dagens tidigare inlägg så har jag nu börjat i min ända av cirkeln och den kommer rulla på, precis som alltid. 
 

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihÂg mig?
Trackback
RSS 2.0